WELKOM BIJ HET OUDSTE RESTAURANT IN DE WERFKELDERS VAN UTRECHT!

Il Pozzo (lett. De Waterput) is een authentiek Italiaans etablissement.

Het is het eerste restaurant dat ooit zijn deuren opende in de kelders van de Oudegracht aan de Werf.

Veertien jaar geleden kwam Mario Nistro op het lumineuze idee de catacomben te gebruiken voor horeca. Daarmee drukte hij een grote stempel op de Utrechtse binnenstad. Talloze restaurateurs hebben zijn voorbeeld gevolgd.

Tien jaar geleden werd Il Pozzo overgenomen door de zeer bevlogen en uiterst vriendelijke Alex. Samen met vier familieleden realiseerde hij een totaalconcept dat gasten van over de hele wereld trekt: de gerechten, de gastvrijheid en de gehele inrichting (van meubels tot muziek) zijn authentiek Italiaans.

Il Pozzo werd voorloper in gezonde, seizoensgebonden salades en vlees- en visgerechten, waarmee het zich onderscheidt van Italiaanse restaurants in de wijde omtrek.

Impressie

De bediening van Il Pozzo is dynamisch en oer-Italiaans: obers staan de gasten te woord in het Nederlands maar praten onderling in hun lokale lingo, waarbij ze het Italiaanse temperament niet schuwen!

Soms wekt dit de indruk van onenigheid, maar het draagt bij aan de sfeer en cultuur die Italië eigen is. Il Pozzo staat voor warmte en gezelligheid, maar bovenal watertandend lekker eten.

Ons terras: zonovergoten genieten

Il Pozzo heeft een terras aan het water, dat op mooie dagen urenlang zonovergoten is. Het trekt dan non-stop bezoekers die zich in de ochtend laten verwennen met een kop espresso of cappuccino, rond het middaguur een lunch genieten en in de namiddag komen borrelen, waarna ze bij het vallen van de avond graag aanschuiven voor het diner.

Het terras heeft 350 zitplaatsen en is het hele zomerseizoen geopend. Boten kunnen er aanmeren, voor bedrijven maakt dat een ideale opstapplaats voor een rondvaart door de grachten (zie evenementen).

 

Binnen Il Pozzo: huiselijk en robuust

Il Pozzo heeft een huiselijke sfeer. Binnen vindt u 300 zitplaatsen in een puur Italiaanse setting. De tafels zijn ter plaatse vervaardigd door een meubelmaker die daar speciaal voor uit Italië werd overgevlogen! Hij creëerde elke robuuste tafel met de hand, zonder gebruik van spijkers.

Centraal in het restaurant staat een waterput, de enige nog overgebleven van zeven drinkwaterputten die deze catacomben oorspronkelijk telden.

Bij Il Pozzo (lett. De Waterput) draait het om het totaalconcept: de plaats, de sfeer, de gerechten, de gastvrijheid.